Bookmark and Share    
 

Historien om begynnelsen

Det er snart ett år siden jeg begynte å male, og jeg ante ikke hvor veien skulle gå...

 
Det startet da Tomas Bråthen skulle åpne FUS cafè og bar i slutten av mars 2007, spennende syntes jeg - Så heldig han var som turde satse, og få sitt eget sted!
Jeg tenkte at jeg kunne bidra med noe hyggelig, og tilbød meg å male et bilde til kafèen, hvorpå han svarte at: "Du kan jo bruke meg som galleri!?"
Hrmpf.. tenkte jeg, jeg har da ikke malt SÅ mye, og snakket det bort.
 
Tanken druknet ikke i andre tanker, men jeg ble inspirert til å prøve ut noe jeg lenge hadde drømt om - Å male, prøve meg frem og lage bilder. Jeg fikk hyggelig respons, og mitt første bilde ble solgt  til Kathrine Myhre på FUS` vegger. Så ble det solgt ett til.. og ett til..
Merete på jobben var revet med av begeistring og ble tidlig en god kunde, flere venner spredte ryktet om meg og var med på å markedsføre mitt lille galleri. Kathrine ble også en god ambassadør. Jeg oppdaget at jeg gjorde andre mennesker glade og inspirerte, og.. det finnes jo ingen bedre egeninspirasjon!
 
Tone Lise er kreativ og en dame med bein i nesa, så hun foreslo blant annet at jeg burde få min egen nettside - Og slik kom jeg i kontakt med Elisabeth, som er en venninne av henne, en dame jeg ikke kjente annet enn via mail. Plutselig hadde jeg min egen hjemmeside, som så proff og ordentlig ut. Hun var bare helt fantastisk, og "så" meg og bildene slik at hjemmesiden har blitt til det den er i dag.
Og vips kunne jeg også sende mail til dere, og vise hva jeg lager uten å måtte sende dere ut av huset.
 
I oktober hadde jeg min første utstilling på "Galleri Vilje" på Friskvernklinikken. Det er et lite galleri, hvor pasienter og ansatte kan vise frem sine kreative sider. Flere la merke til, og kjøpte bildene mine...
 
3. november hadde jeg min første store utstilling på FUS, og selvom noen meldte avbud dukket det opp flere kjente og ukjente enn forventet. Til og med min far og søster kom fra Stavanger for å hilse på. Det var en deilig, solfylt dag på alle måter. Gjestene satt ute og drakk kaffe og vin, og inne ble det hengt opp solgt-lapper i høyt tempo. Dagen varte til sene nattetimer, og det var fler enn meg som gikk til sengs med glade bobler i magen den kvelden..
 
Kombinert med malingen har jeg jobbet på Friskvernklinikken og Spenst Rykkinn,
og har i tillegg til å være mamma`n til Stian (4) og Christoffer (17 mndr) og Thomas(32) sin kone hatt litt fritid innimellom og møtt venninner på kafè. Det var slik jeg møtte Heidi. Jeg skulle på onsdags-kaffe med min kjære kollega Liv Grethe på Tid kafè på Røa. Et sted jeg hadde besøkt opptil flere ganger grunnet den deilige atmosfæren, hyggelig personale og utsøkt mat/kaffe. Mens jeg ventet kom jeg i prat med Heidi Brendengen. Hun spurte om jeg hadde lyst til å pryde veggene påTid i desember, og slik fikk jeg min 3dje utstilling i gang.
 
Desember har vært en givende og inspirerende måned for lille "GalleriElinPelin" på mange måter. Jeg har møtt mange hyggelige mennesker, og Heidi - Innehaver av "Tid Kafè og det lille ekstra", er en blomstrende energibunt med mange sider. Samarbeidet i desember måned har vært svært hyggelig, så det ser ut til at bildene mine blir hengende på Tid en stund til. Damene i nabobuttikken, "Aneli", særlig da Liv, har vært svært begeistret og en pådriver til å gi meg puff til å ta et steg jeg lenge har drømt om- Men tenkt at.. Kanskje om ti år...
 
Jeg skal nå jobbe ut oppsigelsestiden på Friskvernklinikken, en arbeidsplass med kolleger jeg kommer til å savne dypt. Jeg elsker arbeidsplassen, men jobben som sekretær er for statisk for meg med 1000 jern i ilden. Så, fra april er jeg kunstner, spinninginstruktør og kanskje en som er med på å videreutvikle og blomstre på Tid Kafè?
Jeg og min venninne Siv skal ha et møte med Heidi i starten av 2008, så får vi se hva fremtiden bringer. Uansett, for dere som er innom på siden min - Så blir det mere fart og bilder i galleriet i det nye året som kommer!
 
Man får til det man vil, med egeninnsats og god hjelp fra gode venner og venners venner...
 
Tusen takk til alle venner (jeg kunne nevnt mange navn), familie, kunder, interesserte, nysgjerringe, kolleger og ukjente som har gitt meg tilbakemeldinger og inspirasjon til å fortsette å følge mitt hjerte...
 
Elin Robsrud
...en desemberdag i Bærum 2007
© Galleri ElinPelin v/Elin Robsrud | Blinken 37a, 1349  Rykkinn - Norway | Tlf.: +47 95745999